Njut av bakugnens värme och matlagningsförmåga

Vårt omfattande utbud av eldstäder erbjuder även en mängd alternativ för matlagning. Med NunnaUuni kan du värma huset och laga hälsosam mat varje dag!

Med NunnaUunis eldstäder kan du göra bakverk som kräver höga temperaturer, sjuda rätter långsamt i ugnen vid en låg temperatur och koka eller steka mat på spishällen om det behövs.

NunnaUunis äkta stenugn möjliggör långa tillagningstider, så att du kan laga läckra hemlagade rätter utan behov av el.

Värm upp ditt hem, laga mat eller gör både och

Det bästa med NunnaUunis brasbakugnar, bakugnar och spisar är att du utan problem kan använda dem enbart för uppvärmning och bara använda matlagnings- och bakningsfunktionerna ibland – när du har lust.

Att tillaga utsökt och näringsrik mat i NunnaUuni kan inte vara enklare – oavsett om dina smaklökar föredrar grytor som måste puttra ett tag, eller bakverk som kräver hög ugnstemperatur.

En bakugn är också perfekt för slow cooking-entusiaster! Mat som kräver långsam tillagning vid låg temperatur blir otroligt god i en NunnaUuni-ugn. Det beror på att NunnaUuni-bakugnar passar utmärkt för rätter som kräver lång tillagningstid.

Men förutom nostalgiska klassiska rätter ska du inte vara rädd för att prova många olika recept i bakugnen!

NunnaUuni eldstad med bakugn
Genom att använda en eldstad med bakugn kan du laga näringsrik mat på ett kostnadseffektivt sätt även för många matgäster. I den milda eftervärmen kan gröt och grytor sjuda långsamt och försiktigt och köttet möras så att det blir saftigt och gott. En stenugn är det enda rätta för att baka traditionellt bröd.
Matlagning i en NunnaUuni-bakugn

Den täta, naturliga Mammutti-täljstenen säkerställer att maten håller sig saftig

NunnaUunis mångsidiga gourmeteldstäder – eldstäder med bakugn, separata bakugnar och spisar – erbjuder dubbla fördelar: behaglig värme i ditt hem och läckra gourmetupplevelser för familjen.

NunnaUuni eldstäder använder en natursten som är känd som Mammutti-täljsten. Täljsten är ett naturligt material med hög densitet som inte automatiskt absorberar fukt. Det betyder att maten håller sig saftig stenugnen och smakar bättre än när den lagas i en elektrisk ugn!

Mammutti-täljsten, utvunnen i Nunnanlahti, har unika egenskaper. Den behåller värmen effektivare än andra material och frigör den jämnt under lång tid.

NunnaUuni – kockens och bagarens val

Smakälskare väljer NunnaUuni, som håller maten saftig medan den lagas. Kontakta närmaste återförsäljare och gör en resa till smaklandet!

En vedspis är det rätta valet för den uppskattar god mat

Vår nyaste produkt Anni, en kompakt värmelagrande eldstad med spishäll, kombinerar mångsidiga värmeegenskaper med matlagning. Den värmelagrande eldstaden med spishäll, som är tillverkad av NunnaUuni i täljsten, är en perfekt ersättare till den traditionella vedspisen. Medan den lämpar sig bäst för uppvärmning, kan du enkelt laga mat på keramikhällen samtidigt som du värmer upp huset. Med Anni kan du värma upp huset och laga mat även under ett strömavbrott. Spishällen värmer upp rummet snabbt, och dess täljstenskonstruktion lagrar värmen och avger den jämnt under lång tid.

Testad ren förbränning

Anni är en liten och elegant vedspis som tar upp väldigt lite golvyta och passar väl för både hemmakök och sommarstugor. Till skillnad från traditionella vedspisar kommer Anni med en stor glaslucka genom vilken du kan beundra lågorna. Den Gyllene elden brinner vackert och rent. Anni har testats med ett test för värmelagrande eldstäder där utsläppen mäts under anvisningsenlig faktisk användning. Anni är en typgodkänd värmelagrande eldstad (EN15250) vars utsläpp ligger långt under EcoDesign-utsläppsgränserna.

Solo- eller Duo-eldstad med bakugn

Vårt breda utbud av eldstäder med bakugn består av två typer av bakbrasugnar: Solo som utnyttjar värmen från eldstaden, och Duo där du kan elda antingen i eldstaden eller i bakugnen.

Solo – en ren bakugn, varje gång

NunnaUuni har tagit fram en behändig bakugn som alltid håller sig ren. Solo-bakugnen värms upp av den underliggande eldstaden och är alltid ren och fri från aska. Vardagen är lätt när bakugnen är ren. Beroende på modell kan temperaturen gå upp till drygt 200 grader, så du kan både baka kaffebröd och laga grytor och stuvningar.

Du kan värma upp ugnen och lämna en gryta att sjuda på morgonen när du går till jobbet, och när du kommer hem på kvällen väntar läcker mat på dig i ugnen. Eller så kan du ställa in morgongröten i ugnen över natten – det finns många sätt att utnyttja den långa värmelagringen!

Duo – het matlagning

En ugn för dig som bakar ofta! Bakugnen eller Duo-eldstaden med bakugn är för dig som lagar mat och ofta behöver värme. Genom att elda i bakugnen kan du värma upp stengrillen som är perfekt för pizzor eller pajer.

Duo-modellerna har separata brännkamrar i eldstaden och bakugnen. Elda ved i eldstaden eller bakugnen, beroende på vad som behövs.

Maxtemperaturen i denna NunnaUuni-bakugn är betydligt högre än Solo-ugnen, ända upp till 300+ grader, så du kan använda den för att baka karelska piroger och förstås alla andra rätter som kräver bakning eller sjudning.

NunnaUuni är den mångsidiga kockens val

Oavsett om du är en hängiven bagare, älskar traditionella grytrecept eller är en modern gourmet kan du överraska den mest krävande middagsgäst med din täljstensugn.

Hirvikäristys

NunnaUuni – den enda finska tillverkaren av eldstäder i täljsten

En värmelagrande eldstad som värmer upp hemmet eller stugan

En värmelagrande eldstad som värmer upp hemmet eller stugan

Med en NunnaUuni eldstad använder du förnybart bränsle för uppvärmning av ditt hem. En eldstad som är gjord enbart av täljsten genererar mild värme i över ett dygn med bara en kort uppvärmningsperiod.

För uppvärmning

Hitta närmaste återförsäljare och installationsservice

Vill du utforska NunnaUunis sortiment närmare? Behöver du hjälp med installationen? Här hittar du närmaste återförsäljare och företag som erbjuder installationstjänster.

Hitta din närmaste återförsäljare och installationstjänst

Frågor om produkterna?

Har du frågor om våra produkter? Våra experter svarar gärna på alla frågor.

Kontakta oss