Mammutti-täljsten

Våra produkter är tillverkade av en unik sten som bara vi har. Från Nunnanlahti-gruvan i östra Finland kommer den urgamla Mammutti-täljstenen, som är ett oöverträffat byggmaterial för eldstäder. Mammutti-täljsten är en mjuk, hållbar och värmeledande natursten. Mammutti-täljsten är den typ av finsk magnesithaltig täljsten som vi använder när vi bygger NunnaUuni-eldstäder.

NunnaUunis produkter byggs uteslutande med Mammutti täljsten

Mammutti-täljstenen i NunnaUunis eldstäder bryts i vår egen fyndighet i Nunnanlahti. Det finns flera täljstensarter, men det är bara Mammutti som passar lika bra även för brandkammare i kaminer.

Den järnrika magnesiten reagerar vid höga temperaturer på ett sätt som gör stenen i brännkammaren mer hållbar ju mer den används. Denna unika egenskap gör brännkammaren extremt hållbar och gör att den inte behöver skyddas med isolerande material.

Läsning: Mer detaljerad information om täljsten
Läsning: Vad är Mammutti-täljsten?

 

I vårt sortiment finns värmelagrande eldstäder byggda av Mammutti-täljsten, eldstäder för matlagning, Deko-spisar och snygga täljstensplattor.

Utforska vårt sortiment

Energieffektiva och eleganta

Mineralsammansättningen och den täta mikrostrukturen i Mammutti-täljstenen gör den till ett extremt energieffektivt material för eldstäder. På grund av sin höga densitet är täljsten också mycket ogenomtränglig och absorberar därför inte smuts eller föroreningar. Det betyder att våra eleganta och anslående produkter av Mammutti-täljsten håller sig snygga och lätta att rengöra i årtionden.

Våra Mammutti-täljstensprodukter är det rätta valet för dig som värdesätter hållbarhet, finsk design och oklanderlig tillförlitlighet. Den unika strukturen hos Mammutti täljsten gör att det hårda periklasskiktet på ytan förblir helt, så att temperaturen i brännkammaren kan höjas till en mycket hög nivå. Vi väljer den mest finkorniga täljstenstypen Mammutti för brännkamrarna i NunnaUunis produkter. Det unika materialet innebär att NunnaUuni-produkterna inte behöver några isolerande skyddsskivor eller gjutna konstruktioner.

Hitta närmaste återförsäljare och installationsservice

Vill du utforska NunnaUunis sortiment närmare? Behöver du hjälp med installationen? Här hittar du närmaste återförsäljare och företag som erbjuder installationstjänster.

Hitta din närmaste återförsäljare och installationstjänst

Frågor om produkterna?

Har du frågor om våra produkter? Våra experter svarar gärna på alla frågor.

Kontakta oss